بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) چیست؟

بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) واقع در شهر نیویورک است و بزرگترین بورس مبتنی بر سهام در جهان که بر اساس کل سرمایه گذاری ذکر شده در آن است.

  زمان مطالعه دقیقه
میثم منصوری
 19 / 06 / 2020
بورس سهام نیویورک
  زمان مطالعه دقیقه
میثم منصوری
 19 / 06 / 2020

بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) واقع در شهر نیویورک است و بزرگترین بورس مبتنی بر سهام در جهان که بر اساس کل سرمایه گذاری در بازار بورس سهام ذکر شده در آن است.NYSE که پیش از این به عنوان یک سازمان خصوصی اداره میشد، در سال 2005 به دنبال دستیابی به مجمع الجزایر تجارت الکترونیکی، به یک نهاد عمومی تبدیل شد. در سال 2007 ، ادغام این بورس با یورونکست، بزرگترین بورس اوراق بهادار در اروپا ، منجر به ایجاد NYSE Euronext شد که بعدا توسط بورس بین قاره ای ، والدین فعلی بورس نیویورک را به دست آورد.در حقیقت بورس نیویورک در کنار بورس نزدک به عنوان دو بورس بزرگ کشور آمریکا شناخته می شوند.

نکات اصلی در مورد بورس نیویورک

  • سابقه بورس اوراق بهادار نیویورک که به سال 1792 باز می گردد، بورس نیویورک بزرگترین بورس اوراق بهادار در جهان است که براساس ارزش بازار اوراق بهادار آن رتبه بندی شده است.
  • بسیاری از قدیمی ترین شرکتهای بازرگانی ایالات متحده در بیگ بورد با نام مستعار NYSE ذکر شده اند.
  • بورس بین قاره ای در حال حاضر مالک بورس اوراق بهادار نیویورک است که این بورس را در سال 2013 خریداری کرده است.

 نحوه کار بورس سهام نیویورک

بورس اوراق بهادار نیویورک واقع در وال استریت در شهر نیویورک که به “بیگ بورد” نیز معروف است و از 21 اتاق تشکیل شده است که برای تسهیل تجارت استفاده می شود. ساختمان اصلی ، واقع در خیابان 18، و یکی در وال استریت 11، هر دو در سال 1978 به عنوان مکان های تاریخی مشخص تعیین شده اند. بورس اوراق بهادار نیویورک بزرگترین بورس اوراق بهادار جهان است که ارزش بازار آن ، تا 30 ژوئن 2018  حدودا 28.5 تریلیون دلار تخمین زده می شود.

بورس اوراق بهادار نیویورک برای سالهای متمادی تنها با استفاده از سیستم معامله گری شناور، استقاده می شود. بسیاری از معاملات بورس اوراق بهادار نیویورک به سیستم های الکترونیکی انتقال یافته اند، اما معامله گران طبقه همکف که در تصویر زیر دیده می شوند همچنان برای تعیین قیمت و معامله در معاملات نهادی با حجم بالا حضور دارند.

بورس سهام نیویورک

در حال حاضر، بورس اوراق بهادار نیویورک از دوشنبه تا جمعه از 9:30 صبح تا 4 بعد از ظهر به وقت ET برای تجارت باز است. بورس نیویورک در تمام تعطیلات فدرال تعطیل است. وقتی تعطیلات فدرال روز یک شنبه باشد، بورس اوراق بهادار نیویورک معمولا جمعه قبل تعطیل است. هنگامی که تعطیلات فدرال روز یکشنبه بیوفتد، بورس اوراق بهادار نیویورک ممکن است دوشنبه بعد تعطیل شود.

زنگ های افتتاحیه و بسته شدن NYSE

زنگ های افتتاح و بسته شدن بورس، آغاز و پایان روز معاملاتی را نشان می دهد. زنگ شروع در ساعت 9:30 AM ET است و پایان آن در 4:00 PM ET و معاملات روزانه بسته می شود. هر چهار بخش اصلی بورس اوراق بهادار نیویورک دارای زنگ هایی است که همزمان با فشار دادن یک دکمه زنگ می زنند. در اواخر دهه 1800، بورس اوراق بهادار نیویورک گلوله را به صفحه متصل به زنگ تغییر داد. در سال 1903 هنگامی که بورس اوراق بهادار نیویورک به خیابان برادری 18 منتقل شد ، این زنگ به سیگنال رسمی مبادله تبدیل شد.

پیش از سال 1995، زنگ های فعال توسط مدیران زده می شد اما بورس اوراق بهادار نیویورک شروع به دعوت از مدیران شرکت برای زنگ زدن به زنگ های باز و بسته شدن به طور منظم کرد، که بعداً به یک رویداد روزانه تبدیل شد. مدیران از شرکتهای فهرست شده در بورس هستند که بعضی اوقات حضور خود را با رویدادهای بازاریابی مانند راه اندازی محصول جدید یا نوآوری و یا ادغام یا کسب درآمد هماهنگ می کنند. بعضی اوقات، این زنگ ها توسط سایر چهره های عمومی از جمله ورزشکاران و افراد مشهور به صدا درآمده است. برخی از چهره های برجسته تر شامل خواننده و بازیگر مثل لیزا مینولی ، مدال آور المپیک مایکل فلپس و جو دی مگگیو از یانکی های نیویورک هستند. در ژوئیه سال 2013 ، بان کی مون، وزیر سازمان ملل متحد زنگ بسته را برای علامت پیوستن بورس اوراق بهادار نیویورک به ابتکار بورس اوراق بهادار پایدار ایالات متحده زد.

 

تاریخچه بورس نیویورک

تاریخچه ی بورس اوراق بهادار نیویورک به تاریخ 17 مه 1792 باز می گردد. در آن روز، 24 کارگزار سهام نیویورک سیتی توافق نامه بات وود را در خیابان وال استریت 68 امضا کردند. بورس اوراق بهادار نیویورک با پنج اوراق بهادار شروع به کار کرد که شامل سه اوراق قرضه دولتی و دو سهام بانکی بود.

به لطف بورس اوراق بهادار نیویورک، بازار عمده سهام ایالات ‌متحده شروع شد و بسیاری از قدیمی‌ترین شرکت‌های تجاری در حال معامله در این بورس هستند. کُن ادیسون قدیمی ترین سهام بورس اوراق بهادار نیویورک است که ریشه آن در سال 1824 به عنوان شرکت نورگاز نیویورک ردیابی شده است.

در کنار سهام آمریکا، شرکتهای مستقر در خارج از کشور نیز می توانند در صورت رعایت برخی از قوانین کمیسیون اوراق بهادار و بورس (SEC) ، معروف به استاندارد های لیست شدن، سهام خود را در بورس اوراق بهادار نیویورک فهرست کنند.

بورس اوراق بهادار نیویورک در یک نقطه عطف خود 1 میلیون سهم را که در یک روز در سال 1886 معامله کرد. در سال 1987، 500 میلیون سهم در یک روز کاری معمولی در بورس اوراق بهادار نیویورک معامله کردند. تا سال 1997، روزانه 1 میلیارد سهام در بورس اوراق بهادار نیویورک معامله می شد.

با وجود گذار بورس نیویورک به تجارت الکترونیکی، تاجران معامله گر در همکف ساختمان NYSE، هنوز هم برای تعیین قیمت و معامله در معاملات نهادی با حجم بالا استفاده می شوند.

 

تاریخ های قابل توجه در بورس اوراق بهادار نیویورک

  •   24 اکتبر 1929: ویرانگرترین سقوط بورس در تاریخ ایالات متحده از پنجشنبه سیاه آغاز شد و تا سه شنبه ، 29 اکتبر به فروش وحشتناک ادامه داد. این به دنبال سقوط بورس لندن بود که اتفاق افتاد. در ماه سپتامبر و رکود بزرگ آغاز شد ، که همه کشورهای صنعتی در غرب را تحت تأثیر قرار داد.
  •  1 اکتبر 1934: بورس اوراق بهادار نیویورک به عنوان بورس اوراق بهادار ملی با SEC ثبت نام کرد.
  •  19 اکتبر 1987: میانگین صنعتی داو جونز (DJIA) با افت 508 امتیاز یا از دست دادن 22.6٪ در یک روز قبل رخ داد.
  •  11 سپتامبر 2001: به دنبال حملات 11 سپتامبر ، بورس اوراق بهادار نیویورک به مدت چهار روز تعطیل شد و در 17 سپتامبر از سر گرفته شد. در حدود 5/1 تریلیون دلار در پنج روز معاملاتی پس از بازگشایی کم شد و بزرگترین ضرر در تاریخ بورس اوراق بهادار نیویورک روی داد.
  •   اکتبر 2008: NYSE Euronext کسب سهام بورس سهام آمریکا با 260 میلیون دلار سهام را کامل کرد.
  •   6 مه 2010: داو جونز از زمان سقوط در 19 اکتبر 1987 بزرگترین افت داخلی خود را متحمل می شود. این 998 امتیاز که کاهش یافت ، به Flash Crash 2010 مشهور شد.
  •   دسامبر 2012: ICE پیشنهاد خرید NYSE Euronext در بورس سهام به ارزش 8 میلیارد دلار را داد.
  •   1 مه 2014: NYSE به منظور حل و فصل اتهامات مربوط به نقض قاعده بازار توسط 4،5 میلیون دلار جریمه شد.
  •   25 مه 2018: استیسی کانینگهام اولین رئیس زن بورس اوراق بهادار نیویورک شد.

بیشتر بخوانید