حباب قیمت

  زمان مطالعه دقیقه
میثم منصوری
 21 / 02 / 2019
حباب قیمت
  زمان مطالعه دقیقه
میثم منصوری
 21 / 02 / 2019

انواع حباب قیمت و عوامل بروز آن

مطمئنا در طی چندین سال گذشته بارها کلمه حباب را از تلویزیون و یا اطرافیان خود شنیده اید، باید در جریان باشید که حباب پدیده است که اکثرا در سرمایه گذاری، با توجه به واکنش های احساسی سست افراد به وجود می آید. این مسئله زمانی رخ می دهد که تقاضای بسیار بالایی از سهام، از جانب سرمایه گذاران مطرح می شود و قیمت سهام را بیشتر از ارزش واقعی آن به نمایش میگذارد، که البته ارزش های واقعی توسط شرکت های مربوطه تعیین خواهند شد. این مسئله که هر چقدر حباب صابون بزرگتر باشد طرفداران بیشتری را در بین کودکان دارد، در رابطه با حباب قیمت در سرمایه گذاری نیز صدق می کند که هر چقدر این حباب به صورت پیوسته و آهسته بزرگ و بزرگتر شود متقاضیان بیشتری را به سمت خود نیز جذب می نماید اما چون تغییر بنیانی در آن وجود ندارد پس از مدتی میترکد. که این ترکیدن سقوط قیمت ها را به دنبال داشته و به عبارت بهتر تمام پول سرمایه گذاران به طور ناگهانی ناپدید خواهد کرد.

همانطور که گفته شد علاوه بر حباب قیمت؛ پدیده ای دیگر با عنوان سقوط قیمت نیز وجود دارد که سقوط چشم گیری را برای کل ارزش بازار سهام به وجود می آورد که این اتفاق در نتیجه ترکیدن حباب رخ خواهد داد. در واقع افراد پس از مشاهده سقوط قیمت، سعی بر این دارند تا از بازار خارج شوند و اولین اقدامی که انجام می دهند این است که سهام خود را برای فروش عرضه می کنند که همین امر به صورت کاملا پیوسته کاهش قیمت را به همراه داشته و در نتیجه باعث از دست رفتن سرمایه های هنگفت سرمایه گذاران می شود.

بسیاری از فعالان و سرمایه گذاران در این بازار بر این عقیده اند که حباب و سقوط رابطه ای همچون ابر و باران دارد، به گونه ای که ابر بدون باران امکان پذیر است اما وجود باران بدون ابر ممکن نیست. سابقه ای که این دو پدیده از خود به جای گذاشته اند نشان می دهد سقوط همواره پس از حباب به وجود آمده است و هر چقدر حباب بزرگتر باشد به مراتب سقوط شدیدتری را به دنبال خواهد داشت.

مطمئنا این مسئله جذابیت بسیار زیادی را در بین سرمایه گذاران و همچنین سایر عموم مردم دارد از همین رو تصمیم داریم در این مقاله به بررسی انواع حباب قیمت و عوامل بروز آن بپردازیم تا با آگاهی بیشتری به سراغ سرمایه گذاری بروید. با ما همراه باشید.

انواع حباب قیمت

  • حباب بازار: زمانی به وجود می آید افزایش بسیار سریعی در قیمت ها خصوصا در قیمت ایجاد شده باشد.
  • حباب کالا: هنگامی که شاهد افزایش قیمت سریع یک یا چند کالای مصرفی باشید مطمئنا حباب قیمت در آن شکل گرفته است که نمونه بارز آن را میتوانید در قیمت طلا مشاهده کنید.
  • حباب بازار سهام: وقتی که مشاهده می کنید سهام شرکت ها به سرعت در حال افزایش قیمت است، خصوصا زمانی که قیمت سهام سریع تر از سود شرکت افزایش پیدا کند. در این بین زمانی میتوانید شاهد سقوط سهام باشید که معامله گران احساس کنند حباب قیمت بیش از اندازه بزرگ شده است.
  • حباب اعتبار: زمانی که اعتبار اختصاص داده شده به مصرف کنندگان و یا کسب و کارها برای تامین هزینه های مرتبط با خود، رشد چشمگیری را به خود بگیرد.

عوامل بروز حباب 

حباب ها معمولا زمانی به وجود می آیند که دلایل مثبت اقتصادی برای آن وجود داشته باشد. در واقع زمانی که اخبار و جو مثبتی در رابطه با یک مسئله وجود داشته باشد پذیرش ریسک در افراد ایجاد شده و آنها را وادار به خرید می کند که با افزایش تقاضا همراه خواهد بود و در نتیجه افزایش قیمت ها را به همراه دارد. اما همواره عواملی وجود دارد که حباب قیمت را به وجود می آورد که در ادامه به آن میپردازیم:

  • ارزش غیرمنطقی: این مسئله زمانی به وجود می آید که سرمایه گذاران تنها به دلیل امید به افزایش قیمت، اقدام به خرید می کنند.
  • رفتار جمعی: بسیاری از مردم بر این عقیده اند که هیچ اشتباهی از جانب اکثریت صورت نمیگیرد از همین رو خرید بانک ها و موسسات مالی بزرگ را از جمله سرمایه گذاری های بزرگ و مطمئن خود به شمار می آورند.
  • دید کوتاه مدت: بسیاری از افراد برای اینکه بتوانند سود کوتاه مدتی را بدست آورند اقدام به سرمایه گذاری می کنند.
  • انتظارات تطبیقی: چنین شرایط زمانی به وجود می آید که افراد با توجه به رخدادهای پیشین بازار، اقدام به قضاوت و پیش بینی می کنند.
  • امید به غلبه بر بازار: سرمایه گذاران بر این باورند که می توانند از بازار پیشی بگیرند و قبل از سقوط از آن خارج شوند.

برای یادگیری بیشتر در حوزه بازار های جهانی و رمز ارزها و بیت کوین می توانید به این مقالات زیر مراجعه کنید

نظرات بسته شده است.