هفت ویژگی افراد واقع بین از دیدگاه مارک داگلاس

  زمان مطالعه دقیقه
میثم منصوری
 11 / 11 / 2019
داگلاس
  زمان مطالعه دقیقه
میثم منصوری
 11 / 11 / 2019

هفت ویژگی افراد واقع بین از دیدگاه مارک داگلاس

داگلاس

در این مقاله به هفت ویژگی افراد واقع بین از دیدگاه مارک داگلاس می پردازیم و این که هر ویژگی چگونه می تواند در بازار سهام و معاملات هر شخص تاثیر بگذارد. این هفت ویژگی عبارت است از

  • خود را تحت فشار خاصی برای انجام کارها نمی بینید.
  • احساس ترس و اضطراب ندارید.
  • احساس سرخوردگی و کنف شدگی ندارید.
  • پذیرفته اید هیچ چیز به خودی خود نه درست است نه غلط!
  • چیزی را که بازار به شما می گوید تشخیص می دهید و عمل می کنید.
  • حتی اگر در بازار هستید، قادرید بازار را از زاویه شخصی ببینید که در بازار حضور ندارد.
  • حواستان روی پول متمرکز نشده بلکه روی ساختار بازار متمرکز است.

خود را تحت فشار خاصی برای انجام کارها نمی بینید.

مطلقاً سرمایه ای که بالا پایین شدنش روی شما فشار وارد میکند را وارد هیچ بازار مالی نکنید. اینکه بخواهید قسط وام تان، اجاره خانه تان، هزینه های مستمر زندگیتان را از محل بازارهای مالی پاس کنید خود بخودی به شما فشار وارد خواهد کرد کاری کنید تمام تمرکز شما روی خود بازار باشد بدون کوچک ترین توجهی به بیرون بازار.
هر زمان بیرون بازار بر رفتار بازاری شما موثر شد از دنیای یک تریدر باهوش فاصله معنا داری گرفتید.

احساس ترس و اضطراب ندارید.

عوامل متعددی ممکن است برای معامله گر در معامله گری ترس و اضطراب ایجاد کند. مواردی مثل نداشتن برنامه ریزی ترید، نداشتن پلن مدیریت سرمایه، پولی که از دست رفتنش ممکن است عواقب روانی بدی داشته باشد و ….
بطور کلی اگر فعالیت در بازار برای شما منجر به اضطراب و استرس شود بطور کلی احتمال موفقیت در بازار بشدت پایین خواهد بود.
بطور کلی در ترید حرف اول و آخر را آرامش می زند. اگر هر عاملی این آرامش را از شما سلب کند اختلال گسترده ای در روند معامله گری ایجاد خواهد شد.

احساس سرخوردگی و کنف شدگی ندارید.

معمولاً عامل اصلی کنف شدگی و سرخوردگی ،خود اشخاص هستند. زمانی که در دوره های خوش سیستم تان یا دوره های خوش بازار از خود در نگاه بقیه “بت” سازی می کنید در دوره های خرابی عملکرد سیستم یا رکود بازاری مجبور می شوید مورد سرزنش بقیه قرار بگیرید.
بارها افراد وقتی مدتی بازار خوب می شود به شکل روزانه عملکرد درخشان خود را به رخ بقیه می کشند و از خود یک اسطوره بی بدیل در بازار تصویر می کنند بخصوص برای افراد غیر بازاری(مثل خانواده و دوستان…)
موقعی که روندها بر می گردند و بازار رکودی می شود ضرر و زیان نتیجه آن حساب خواهد شد و زمانی که مورد سوال همان دوستان و آشنایان قرار می گیریم یا مجبور به دروغ گویی می شوند یا اگر اعتراف به زیان کنند آن قداست تریدری رنگ خواهد باخت!

آن چیزی که با اهمیت است این است که این تنها شما هستید که مهمید و باید خود را برای خود ثابت کنید و مرحله به مرحله از خودتان بهتر شوید اینکه جار بزنیم ما فلان کردیم و بهمان کردیم در دراز مدت یک بار روانی در دوره های رکودی و عملکرد ضعیف از بیروت بازار به تریدر تحمیل می شود.

پذیرفته اید هیچ چیز به خودی خود نه درست است نه غلط!

در بازار و معامله گری چیزی به اسم مطلق نداریم! همه چیزهایی که در معامله گری تعریف میشود حتی تکنیک هایی که در چارچوب علوم خاص است نیز گاهی با شک و شبه هایی همراه می شود که خطای جزیی را نیز باید برای ان مد نظر قرار داد.

یکی از مثال هایی که در کلاس ها میزنم این است که حتی اگر خدا سهمی را سیگنال کرد و گفت بخرید یک لحظه به این قضیه فکر کنید که نکند این سیگنال آزمون الهی است مبنی بر اینکه عیار وفاداری شما سنجیده شود!

بنابراین سیستمی باید بنا نهاد بدون تعریف “مطلق” در بنای سیستم! و پذیرش این نکته که همواره هر اتفاقی در بازار محتمل است و هر مدل رفتار در هر شرایطی ممکن است محقق شود این موضوع کمک می کند وقتی خود را برای هر اتفاقی اماده نگاه می داریم همواره مدیریت سرمایه را رعایت کنیم.

چیزی را که بازار به شما می گوید تشخیص می دهید و عمل می کنید.

نگاه بی طرفانه به تحلیل و سهام همواره باید یک رویکرد اصولی و پایه ای برای تمام تریدرها باشد. اگر شما سهمی را دارید نوع تحلیل تان متفاوت از تحلیل تان در مواقعی است که سهم را ندارید نشان دهنده آن است که بطور کلی در دنیای تحلیل گری واقع بین نیستید.
موقع تحلیل بازار حتماً به این مقوله دقت کنید که بازار را از زاویه شخصی ببینید که اصلاً و ابداً در تحلیلگری نگاه متعصبانه ندارد چه در جهت مثبت و چه در جهت منفی.
اگر توانستید موقع تحلیل هر سهمی اسم سهم مورد نظر را X ببینید یک واقع بین کامل هستید.

نویسنده نیما آزادی